Hallå där Supermamsen – hur funkar era somrar?

Jag har tre barn med NPF. Numera ganska stora (13, 17 och 20 år). Sommaren är vår bästa tid. Vi njuter av kravlöst. Mina två äldsta barn har haft hemmasittarproblematik och sommaren har alltid varit deras tid att andas och känna sig som alla andra då alla kompisar är lediga.

Kan brukar ni lägga upp ledigheten?

Ett tips är att dela upp sig vid behov. Alla måste inte göra allt. Det är bra att välja olika resmål och/eller aktiviteter så att alla har något som passar dem.  Det kan vara bra att välja ställen där man kan göra lite olika saker. 

Hur gör du som förälder för att orka?

Det är viktigt att förbereda det man kan och att planera in tomma dagar för återhämtning. Det är också viktigt att fundera över för vems skull man vill göra saker. Är det för att jag som förälder vill fylla en vision av hur sommaren ska vara eller vill faktiskt barnet/barnen också hitta på en massa saker? För vissa kan det kännas skönast att bara vara.

Läs mer om Supermamsen på hennes blogg: www.supermamsen.com 

* Bilden är Supermamsens bokomslag.