Att komma igång och röra på sig kan vara riktigt svårt. Anledningarna till att man inte tar sig till de olika aktiviteterna kan var många. Kanske vet man inte hur det går till? Hur platsen ser ut? Eller vilka man ska träffa? Detta har många lokalföreningar ute i landet uppmärksammat och de har därför själva bjudit in till diverse olika NPF-anpassade aktiviteter fyllda med både förståelse, gemenskap och glädje. 

Attention Huddinge, Botkyrka & Salem och Stockholm län anordnar NPF-vänliga promenader 

Fotograf: Stefan Johansson

Under pandemin kom friskvårdskonsulten Lisel Humla Sjöstedt på idén att anordna NPF-vänliga promenader. Först testades idén i lokalföreningen Attention Huddinge, Botkyrka & Salem där Lisel är engagerad i styrelsen. Därifrån har det växt vidare till hela Stockholms län. Genom länsföreningen anordnas nu NPF-vänliga promenader via de olika lokalföreningarna: ”Promenera mera med Attention”. 

Konceptet fortsätter att utvecklas. En manual håller på att skapas för att göra det enklare för fler lokalföreningar att promenera mera tillsammans. Det är små, enkla detaljer som gör en promenad i grupp mer NPF-vänlig. Hur kan alla gå i sitt eget tempo, men ändå tillsammans kan till exempel vara knepigt att hitta en lösning på. Då är det bra med kunskap i friskvård som Lisel har. Den röda kepsen på den som är ansvarig för promenaden är en detalj. Lätt att se, både vid samling och under promenaden. 


Attention Skellefteå samarbetar med kampsportsklubbar 

Tillsammans med föreningarna ”Soo Shim Taekwondo” och ”Hapkidoföreningen” har lokalföreningen i Skellefteå startat en uppskattad träningsgrupp för ungdomar mellan 13 och 20 år. 

Träningsgrupppen kallar de ”After school” och är en kampsportsinspirerad träning och stor vikt ligger på gemenskap och tydlig struktur. Alla deltar utifrån sina egna förutsättningar.