Den 22-23 maj reste en delegation med representanter för den svenska funktionsrättsrörelsen till Bryssel för att medverka i Europaparlamentet för personer med funktionsnedsättning som arrangerades av European Disability Forum. 700 representanter från den europeiska funktionsrättsrörelsen deltog för att diskutera aktuella rättighetsfrågor. Attentions förbundsordförande Anki Sandberg är på plats tillsammans med den svenska delegationen bestående av totalt 30 representanter.

Funktionsrätt Sverige har med anledning av den svenska funktionsrättsrörelsens medverkan i Europaparlamentet skrivit en debattartikel om de frågor som lyftes under gårdagen. “Den svenska delegationen har med sig tre centrala budskap till parlamentet: Skärp den europeiska lagstiftningen för tillgänglighet inom alla områden, ta fram en europeisk garanti för sysselsättning och kompetensutveckling för personer funktionsnedsättning och verka för en inkluderande och rättighetsbaserad återuppbyggnad av Ukraina.”, skriver Nicklas Mårtensson, ordförande Funktionsrätt Sverige, i artikeln.

Ta del av Funktionsrätt Sveriges debattartikel här

Foto: Funktionsrätt Sverige