Oförglömliga möten och ovärderligt stöd

Nicole WolpherJag kom i kontakt med Attention för sju år sedan när jag letade efter sätt att få påverka de fördomar och den okunskap jag hade upplevt kring psykisk ohälsa under lång tid. Det här var innan jag hade fått min egen ADHD-diagnos, och att redan under utredningen få ingå i ett sammanhang där jag kunde dela den erfarenheten med så många har varit ovärderligt.

När jag kom in i föreningen fick jag en gemenskap där den delen som handlade om psykisk ohälsa och att ha ett annat funktionssätt än normen kunde få vara just den del av livet som det är. Att samtidigt få ta del av andras upplevelser av, och strategier för, sånt jag kände igen mig i gjorde mig bättre rustad för min egen vardag och framtid.

Genom Attention har jag upplevt oräkneligt många fina möten och mött oförglömliga människor, jag lär mig hela tiden nya saker och får utmana mig själv i olika sammanhang. Det finaste tycker jag är att få ge vidare av allt det jag för egen del hade nytta av. Att få bidra till att möta de behov som faktiskt finns, att verksamheten får formas utifrån hur verkligheten är.

Det finns många sätt att bidra inom Attention; från lokalföreningsnivå i verksamheter för att möta andra medlemmar – till riksnivå för att påverka på ett strukturellt plan. Det finns mycket kvar att göra i Sverige ur ett NPF-perspektiv, och för att kunna göra verklighet av det samhälle vi vill leva i måste vi samla våra krafter och hjälpas åt.

Nicole Wolpher


Dela detta: