Att få in rörelse och aktivitet som en naturlig del i livet är något många med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) upplever som svårt. Många drabbas av olika typer av ohälsa, vilket ofta påverkar livskvalitén till det sämre.

Under Attentions temavecka med fokus på hälsa och rörelse hoppas vi kunna inspirera personer med NPF att testa nya fritidsaktiviteter och starta eller delta i hälsofrämjande aktiviteter i sin närmaste lokalförening.  

Föreläsning om sömn

Under temaveckan bjuder Attention på en digital föreläsning med sömnforskaren Li Åslund. Hon har i sitt arbete träffat många personer med NPF som har olika sömnsvårigheter. Under föreläsningen presenterar Li konkreta tips på vad man bör tänka på för att få till en god sömnhälsa.

Se föreläsningen här.

Samtal kring fysisk aktivitet hela livet för ökat välmående

Attentions projekt Äldrelyftet bjöd i samband med temaveckan in till samtal om äldre och fysisk aktivitet. Ta del av kunskap, tips och erfarenhet från Kenny Kvarnström, Attention Huddinge, Jill Taube, psykiatriker och Regina Hedström, Korpen.

Se samtalet här

Läs rekommendationer när det gäller motion för äldre

Attentions rörelseskrift

I den här skriften träffar vi bl. a fysioterapeuten Tove som är duktig på att motivera till rörelse trots motstånd. Vi pratar om DCD och motoriska utmaningar som många med NPF har med forskaren Sven Bölte. Du får också ta del av lite allmänna tips och trick för hur man kan komma igång och aktivera sig.

Läs och ladda ner skriften