På den här sidan har vi samlat lite tankar kring vikten av att du spenderar din sommarledighet utifrån vad som är bäst för just dig och din familj. Vi har också samlat en lista på sommarpratare med NPF och så puffar vi för NPF-podden och deras avsnitt om sommarlovsrutiner.

Vi på Attention hoppas du får en fin sommar (på dina villkor)!

Läs Attentions sommarkrönika:

– Sommaren som blir

En krönika om att sommaren egentligen inte är särskilt NPF-vänlig. Många intryck, inga vanliga rutiner och social förväntan på stranden, grillfester och i andra sammanhang.

Attentions slår ett slag för att vi gör sommaren till vår utifrån våra egna behov och uppmanar oss att ställa frågorna: ”Varför vill jag att du följer med fastän du inte vill?”, ”Är det ok att vi vilar och roar oss olika?”

Läs krönikan

Sommar i P1 med fokus på NPF

Ingen sommar utan sommarpratarna i P1! I år sommarpratar hundcoachen Fredrik Steen den 5 juli om bl. a sin adhd-diagnos. Under föregående år har också många av sommarpratarna antingen haft NPF eller haft en nära anhörig som har. För att förgylla din sommar har vi här samlat några av dessa.

NPF-Podden om sommarlovsrutiner

NPF-podden görs tillsammans med psykologen Bo Heilskov Elvén och logopeden Ulrika Aspeflo.

I avsnittet om sommarlovsrutiner hörde en pappa av sig och berättade att hans tonåring bara vill spela dator. Det blev väldigt mycket bråk vid läggdags. Pappan bävade inför sommarlovet och vände sig till podden med frågan ”Går det att påverka hans speltider på lovet?”.

Här kan du lyssna på podden