Arbetet som ni i Attentions lokalföreningar runtomkring i landet varje utför på ideell basis är fantastiskt! Era insatser utgör ett av de viktigaste benen i Attentions verksamhet och betyder så mycket för så många. På den här sidan har vi samlat information som vi hoppas kunna förenkla ert föreningsarbete.

Attention Nytt

Attention-Nytt är ett internt nyhetsbrev med nyheter och aktuellt för Attention nationellt. Det skickas ut till alla lokala föreningar varje månad men går även att ladda ner som PDF.

Läs senaste Attention Nytt & ladda ner äldre

Medlemsregister

För er som är ansvariga för medlemsregistret hittar ni länken till det HÄR

Er egen medlemssida där ni kan ändra kontaktinfo, se era fakturor m.m hittar ni HÄR

Förbundets kalendarium

Förbundsstyrelsen

2023: 11-12 mars, 15 april, 12 maj och 10-11 juni

Arbetsutskottet

2023: 16 februari, 23 mars, 26 april

Attentions föreningsstöd

Attentions föreningsstöd är förbundsstyrelsens arbetsgrupp som har lokalföreningar som fokusområde. Förutom att ingå i förbundsstyrelsen ingå gruppens representanter sedan länge i styrelsen i sin egen lokalförening och har mycket erfarenhet kring de frågor som kan uppstå i er verksamhet.
Du hittar föreningsstödets infoblad HÄR

Mötesdatum:
2023: 9 januari

Ordförandeträffar

2023
15 februari – digitalt via Teams – anmälningslänk skickas ut 1/2
19 april – digitalt via Teams – anmälningslänk skickas ut 5/4

Temaveckor 2023

Vi fortsätter att ha temaveckor som är kopplade till utgivningen och temat av medlemstidningen.

Planeringsramar hittar du HÄR, vi fyller på med info och skickar även ut löpande.

  • Kreativitet och Kultur (6-12 mars)
  • Föräldraskap (29 maj – 2 juni)
  • Skola – kampanjmånad (start 4 september)
  • Språkstörning (4-8 december)

Studiematerial till förtroendevalda

För att förenkla det värdefulla styrelsearbetet som pågår i våra föreningar ute i Sverige har Attention tagit förklarande filmer och studiematerial. I materialet går vi igenom vad som ingår i föreningsåret, vilka olika styrelseroller som finns, vad en styrelse gör och vad det innebär att ha ett årsmöte.

Vad ingår i föreningsåret?

Styrelsen – vilka olika roller?

Vad gör en styrelse?

Varför finns årsmötet?


Medföljande studiematerial

Det är många saker att hålla ordning på när man är förtroendevalda. I det här häftet fördjupar vi oss i det mesta som berör styrelsearbetet, årsmötet och föreningsåret.

Läs och ladda ner materialet
Attentions föreningspärm

För att underlätta lokalföreningarnas arbete så mycket som möjligt har vi tagit fram en digital föreningspärm. Där har vi samlat matnyttig information som vi tror kommer hjälpa er i ert viktiga arbete. Klicka på länkarna nedan för att läsa om respektive avsnitt i pärmen.

Attentions studiecirkelmaterial

Attention har igenom åren tagit fram studiecirklar för många olika målgrupper. Att lokalföreningarna anordnar cirklarna är otroligt värdefullt för våra medlemmar. Att träffa andra i samma situation och utbyta erfarenheter kan vara en viktig livlina för många. Nedan finns några av de studiecirklar vi tagit fram. Bara att läsa och ladda ner.


Attentions besöksverksamhet i fängelser

Vissa av Attentions lokalföreningar har under många år bedrivit besöksverksamhet ute i landets fängelser. I den här filmen får ni förklaring på vad arbetet innebär och vad som är bra att tänka på.

Mallar och material till föreningsarbetet

Här kan du som är engagerad i någon lokal förening ladda ner en mängd värdefullt material. Här finns det mesta – allt ifrån råd, tips och riktlinjer till stadgar, grafiska profiler och exempelmallar på verksamhets- och revisionsberättelser. Kallelser, program och annat som tillhör det lokala arbetet kommer också att publiceras här så att det lätt kan laddas ner, tillgängligt för alla.

Material

Mallar

  • PPTmall – Presentation Attention Här är en presentationsmall om Attention som är lätt att klippa och klistra i där alla loggor, färger och textsättning redan är på plats.