Arbetet som ni i Attentions lokalföreningar runtomkring i landet varje utför på ideell basis är fantastiskt! Era insatser utgör en av de viktigaste benen i Attentions verksamhet och betyder så mycket för så många. På den här sidan har vi samlat information som vi hoppas kunna förenkla ert föreningsarbete.

Attention Nytt

Attention-Nytt är ett internt nyhetsbrev med nyheter och aktuellt för Attention nationellt. Det skickas ut till alla lokala föreningar varje månad men går även att ladda ner som PDF.

Läs senaste Attention Nytt & ladda ner äldre

Medlemsregister

För er som är ansvariga för medlemsregistret hittar ni länken till det HÄR

Er egen medlemssida där ni kan ändra kontaktinfo, se era fakturor m.m hittar ni HÄR

Förbundets kalendarium

Förbundsstyrelsen

2022: 19 februari, 2 april, 4 maj, 21-22 maj, 16 juni, 22 september, 26 november

Arbetsutskottet

2022: 2 februari, 23 mars, 1 september, 8 november

Attentions föreningsstöd

Detta är en arbetsgrupp i förbundsstyrelsen som har lokalföreningsarbetet som sitt fokusområde. Arbetsgruppen ses digitalt varje månad och tar gärna emot frågor som ni önskar att gruppen lyfter. Vi har delat in alla föreningar gruppvis främst utifrån geografiskt läge och varje representant nedan ansvarar för varsin grupp. Läs mer och hitta kontaktuppgifter HÄR.

Mötesdatum:
2022: 22 augusti, 19 september, 31 oktober, 28 november,
2023: 9 januari

Ordförandeträff

23 November – digitalt via Teams – anmälningslänk skickas ut 9 /11

Cafékvällar – Temaveckor

8 november Hälsa & Rörelse
Ytterligare information om datum för temaveckor hittar ni här

Föreningskonferens 22-23 oktober 2022

Scandic Alvik, Gustavslundsvägen 153
Program hittar du HÄR
Anmälan för fysiskt deltagande är stängd. Önskar du delta digitalt kontaktar du jennifer.blomkvist@attention.se

Studiematerial till förtroendevalda

För att förenkla det värdefulla styrelsearbetet som pågår i våra föreningar ute i Sverige har Attention tagit förklarande filmer och studiematerial. I materialet går vi igenom vad som ingår i föreningsåret, vilka olika styrelseroller som finns, vad en styrelse gör och vad det innebär att ha ett årsmöte.

Vad ingår i föreningsåret?

Styrelsen – vilka olika roller?

Vad gör en styrelse?

Varför finns årsmötet?


Medföljande studiematerial

Det är många saker att hålla ordning på när man är förtroendevalda. I det här häftet fördjupar vi oss i det mesta som berör styrelsearbetet, årsmötet och föreningsåret.

Läs och ladda ner materialet
Attentions föreningspärm

För att underlätta lokalföreningarnas arbete så mycket som möjligt har vi tagit fram en digital föreningspärm. Där har vi samlat matnyttig information som vi tror kommer hjälpa er i ert viktiga arbete. Klicka på länkarna nedan för att läsa om respektive avsnitt i pärmen.

Attentions studiecirkelmaterial

Attention har igenom åren tagit fram studiecirklar för många olika målgrupper. Att lokalföreningarna anordnar cirklarna är otroligt värdefullt för våra medlemmar. Att träffa andra i samma situation och utbyta erfarenheter kan vara en viktig livlina för många. Nedan finns några av de studiecirklar vi tagit fram. Bara att läsa och ladda ner.


Attentions besöksverksamhet i fängelser

Vissa av Attentions lokalföreningar har under många år bedrivit besöksverksamhet ute i landets fängelser. I den här filmen får ni förklaring på vad arbetet innebär och vad som är bra att tänka på.

Material om trotssyndrom att använda i föreningarna

Föräldraträffar/cafékvällar i lokalföreningen

Projektet har tagit fram förslag på upplägg för föräldraträff/cafékväll på temat trots. 

Anordna en bokcirkel om trots

Ett sätt att lära sig mer om NPF och trotsproblematik är via litteraturen. Böcker om trots kan ge fördjupad kunskap kring hur man kan hantera situationer och starka känslor som kan uppstå i familjen och i relation till omvärlden. Att sedan diskutera böckerna man läst med andra föräldrar i en bokcirkel kan ge ytterligare perspektiv och känsla av sammanhang. 

Mallar och material till föreningsarbetet

Här kan du som är engagerad i någon lokal förening ladda ner en mängd värdefullt material. Här finns det mesta – allt ifrån råd, tips och riktlinjer till stadgar, grafiska profiler och exempelmallar på verksamhets- och revisionsberättelser. Kallelser, program och annat som tillhör det lokala arbetet kommer också att publiceras här så att det lätt kan laddas ner, tillgängligt för alla.

Material

Mallar