Se vår VR-film om ADHD på jobbet

Den här VR/360-filmen är skapad av Attention / ADHD på Jobbet, tillsammans med produktionsbolaget Swedish Frames. Attention har arbetat tillsammans med Jonathan Kruse, regissör och producent. Kvinnan i filmen gestaltas av Angelika Roberts. Läs mer om filmen längre ner på sidan.

Du kan se den inbäddade filmen på en telefon eller på datorn.
För att se den som VR i headset behöver du ladda ner den.
Det kommer du inom kort också att kunna göra här.

Så här sa projektledaren för ADHD på jobbet, Maria Peterson, när filmen lanserades under Almedalsveckan 2018.

— Det här är en unik kortfilm inspelad i ”360” för att ge en upplevelse av hur det kan kännas på en vanlig arbetsplats när man har ADHD. Vi har valt att illustrera tre olika utmaningar som en ADHD-diagnos kan bära med sig: tidsuppfattning, uppmärksamhetssvårigheter och problem med att prioritera. Man får följa en person som berättar hur hon upplever sin jobbsituation.

— Vi hoppas att filmen ska hjälpa till att ge en ökad förståelse för de svårigheter det kan innebära att ha ADHD, men också väcka funderingar om hur man kan ge stöd i en arbetssituation. Om man inte har kunskap om ADHD tror jag att man kan förstå bättre genom filmen, eftersom det är en upplevelse för flera sinnen.

— Vill att kollegor och chefer ska förstå hur det kan vara. Attention fortsätter att arbeta för ett mer inkluderande arbetsliv, att se den här filmen kan vara ett steg på vägen för en mer tolerant arbetsplats.”

ADHD på jobbet var ett treårigt Arvsfondsprojekt med fokus på möjligheter och utmaningar i arbetslivet för personer med ADHD. Projektet avslutades i augusti 2018. Riksförbundet Attention var projektägare och Misa AB var partner. Huvudmålet har varit att stärka positionen på arbetsmarknaden för vuxna med ADHD. Även chefer och stödpersoner har fått konkreta tips och verktyg för att stödja medarbetare med ADHD på ett bra sätt.

 


Dela detta: