Attentions ridläger i samarbete med Min stora dag

Min Stora Dag är en rikstäckande organisation som gör skillnad för barn och ungdomars vardag när de lever med svåra sjukdomar eller diagnoser. Som en del av sin verksamhet arrangerar de läger där ungdomar får en paus från sin vardag och möjlighet att skapa nya minnen för livet.

Min stora dag loggaDenna sommar arrangerar Min Stora Dag och Attentions projekt Barns röst tillsammans ett ridläger för ungdomar med NPF.

Under lägret kommer 10 ungdomar lära känna varandra, rida, pyssla i stallet och även bada om vädret och modet tillåter. Det kommer finnas utrymme för att spela spel och hänga vid en mysig lägereld tillsammans på kvällarna. logga attentionMed under lägret kommer två volontärer från Min Stora Dag och en volontär från Attention. En personal från Söderåsens Forsgård kommer finnas på plats och kommer att hålla i ridningen. Vid ridningen får all hjälpas åt att till exempel leda varandras hästar. Alla på plats är med för att ge deltagarna bästa möjliga upplevelse och våra volontärer och ledare från Söderåsens Forsgård har inte något medicinskt ansvar.

Kostnader och försäkring

Min Stora Dag står för kost, logi och aktiviteter under lägret, samt resor tur och retur till Söderåsens Forsgård i Skåne. Resorna bokas via Min Stora Dag efter varje deltagares behov. Under lägret bor vi tillsammans på gården och det finns både tvåbäddsrum och större rum med fler bäddar. Du får som deltagare på vårt ridläger ta med dig en vuxen eller en förälder som är med på plats, och deltagaren får dela rum med sin medföljande vuxen.

Under lägret, gäller Attentions medlemsförsäkring eller deltagarens egna försäkring. Söderåsen Forsgård har dessutom en ansvarsförsäkring.

Vilka får åka?

Kriterier vi utgår ifrån är följande:

  • Barnet ska vara medlem hos Attention
  • Barnet ska vara mellan 14-17 år samt ingå i Min Stora Dags målgrupp
  • Barnets tillstånd i sin diagnos ska på olika sätt påverka vardagen starkt, så som svårigheter hemma, i skolan och med kompisar.
  • Barnet har en pågående regelbunden vårdkontakt
  • Vi ser helst att de som söker ej har eller har haft möjlighet att medverka på läger tidigare.

När?

28 juni -1 Juli 2017.

Anmälan

Anmälan måste finnas hos Min stora dag senast den 16 april och du anmäler dig till detta fantastiska läger på följande länk:
www.minstoradag.org/attention
Har du fler frågor om lägret så är du välkommen att kontakta Josephine Hildor på Min Stora Dag på gruppaktivitet@minstoradag.org eller 070-455 20 86.

Läs mer

Läs ännu mer om Söderåsens Forsgård och ridlägret i den här foldern!


Dela detta: