Vilka är det som sitter i Attention styrelse och vad har de för bakgrund? Nedan kan ni ta del av utförlig beskrivning av respektive styrelseledamot.

Anki Sandberg, förbundsordförande:

Anki varit ordförande för Attention sedan 2004. Hon är en van föreningsmänniska, som har arbetat som informatör under större delen av sitt yrkesliv. Hon arbetar för att Attentions medlemmar ska få det stöd de behöver för att klara skolan, jobb och för att kunna leva ett bra och självständigt liv. Inom Attention har hon arbetat mycket med att stärka förbundet genom utåtriktad information och opinionsbildning. Hon har varit drivande i att utveckla projekt inom olika samhällsområden. Hon tycker att det lokala arbetet med träffar och cirklar där medlemmar kan utbyta erfarenheter med varandra är viktigt. Företräder Attention i många olika sammanhang där man kan påverka medlemmarnas villkor, bland annat i regeringens funktionshindersdelegation.

Eric Donell, vice Ordförande:

Eric arbetar sedan 2001 för att på̊ olika sätt öka förståelsen och kunskapen i samhället om NPF. Har varit vice ordförande sedan 2017, suttit i förbundsstyrelsen sedan 2015 och Tourettegruppen sedan 2007. Har även varit projektledare för två̊ Attentionprojekt; Touretteprojektet och projektet om NPF och körkort. Eric har diagnoserna adhd och Tourettes syndrom och är specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård, med högskoleexamen i ekonomi och magisterexamen i vårdvetenskap.

Ledamöter:

Anders Noreliusson:

Anders har varit med i styrelsen Attention Hudiksvall sedan 2005 och varit dess sekreterare sedan 2009. Han har två vuxna barn med diagnoser och anser att anhörigas kunskap kring barn och ungdomar ska användas och tas tillvara i kontakten med skolan och vården. Särskilt när den anhörige fyllt 18 och kommer i kontakt med vuxenpsykiatrin. Anders ingår sedan januari 2021 i Region Gävleborgs Brukarråd Psykiatri och även i deras AU. Är Attention Hudiksvall representant i Funktionsrättsrådet i Hudiksvalls Kommun. Hans stora engagemang för anhörigfrågor är en tillgång för styrelsen.

Cecilia Ingard:

Cecilia arbetar som universitetslärare och doktorand i socialt arbete på Högskolan i Gävle med forskningsområdet brukarinflytande för äldre med demenssjukdomar. Hon har en masterexamen i folkhälsa och en magisterexamen i specialpedagogik. Är vice ordförande i Attention Uppsala.

Hon föreläser och är attitydsambassadör. Hon håller även i utbildningar inom området psykiatri och då delvis tillsammans med NASP på Karolinska institutet. Hon är speciellt intresserad av forskning, NPF och samsjuklighet med andra psykiatriska diagnoser, brukarinflytande, arbete och intressepolitik. Har själv diagnosen Asperger och adhd.

Elizabeth Odalen Bjord:

Hon har varit föreningsaktiv i hela sitt vuxna liv, bland annat fackligt, Röda Korset, ryttarförening m.m. Hon är medlem i Attention sedan 2007 och aktiv i Karlstad Värmlands lokalförening sedan 2010. Hennes huvudintressen är äldre, anhörig- och lokalföreningsfrågor. Hon anser att anhöriga och äldre är en i samhället eftersatt grupp som det behöver arbetas mer för. Hon tycker även att lokalföreningarna bör ges mer stöd och råd för att kunna växa sig starka och därmed stärka hela förbundet. Hon är även aktiv inom (H)järnkoll både som styrelseledamot och som (H)järnkollsambassadör, seniorambassadör och gruppsamtalsledare för äldre. Hon föreläser om utmattningsdepression och vikten av att ta hand om sig själv för att orka hjälpa andra. I det privata är hon av Karlstads kommun kontrakterat familjehem och tar tillsammans med sin man emot ungdomar i sitt hem.

Lena Björklund:

Lena har egen adhd-diagnos och tre vuxna barn med adhd, autism mm. Hon har gedigen utbildning, bland annat en medicine kandidatexamen i barn- och ungdomspsykiatri. Lena har arbetat som studievägledare och projektsamordnare vid Umeå universitet. Ingår i Attentions Kunskapsråd och är ledamot i NSPH nationellt. Har varit aktiv i Attention Umeås styrelse sedan 2006. Ambassadör, seniorambassadör och föreläsare för (H)järnkoll. Utbildad brukarrevisor och engagerad i en FoU-panel om psykisk ohälsa/funktionsnedsättning i Västerbotten. Brinner extra för forskning och kunskapsutveckling inom NPF-området, intressepolitik, vård, vikten av förebyggande arbete, tidig upptäckt, stöd, behandling och samordning av insatser, socialförsäkringsfrågor, samsjuklighet, anhörigfrågor och internationellt samarbete.

Inger Nilsson:

Inger är ordförande i Attention Helsingborg Ängelholm sedan många år. Hon ä engagerad i Skolgruppen och Föreningsstödet samt Attention i Skåne. Är F-7 lärare. Arbetar, som speciallärare i en resursverksamhet för elever i behov av utökat stöd i skolvardagen, på en F-9 skola med bland annat inriktning mot elever med diagnosticerad språkstörning. Då ett av de egna barnen visade tecken på adhd väcktes intresset för frågor rörande NPF. Ett antal år senare har både barn och barnbarn diagnosticerats med adhd och autism. Detta har givit betydelsefull erfarenhet och vidare perspektiv på livet med NPF. Det har också påvisat behovet av kämpande för ökad kunskap och kompetens inom flertalet områden i samhället, rörande t ex attityd, bemötande, förhållningssätt och anpassningar i olika miljöer. Lokalföreningarna har en angelägen plats i allt detta arbete och värdet av att våra föreningar fungerar och ges stöd, är grundläggande. Representerar Attention i Skolverkets samråd med funktionshinderrörelsen.

Rigmor Gunnarsson:

Rigmor har varit med i Attention i ca 10 år. Är ordförande i Attention Uddevalla med omnejd. Är gift och har två barn som är 18 och 20 år. Den ena sonen har adhd och Aspergers. Hon arbetar på arbetsförmedlingen och där jobbar hon mycket med personer som har NPF diagnos och psykisk ohälsa. Samverkar också mycket med Försäkringskassan och vården vilket är viktigt för att kunna stötta våra kunder närmare arbetslivet. Hon brinner för många frågor som skolan och vården eftersom det är där hon behöver engagera sig mycket för sin sons skull. Föreläser även för att sprida kunskapen om NPF. Men jobbmässigt har hon mycket erfarenhet och kunskap runt arbetslivet och myndigheter.

Elisabeth Fernell:

Elisabeth har suttit i förbundsstyrelsen tidigare. Medlem i Attention i många år. Har närstående inom vår målgrupp. Är barnläkare/barnneurolog och professor i barn-och ungdomspsykiatri och har arbetat med barn, habilitering, och neuropsykiatri och som skolläkare större delen av livet. Forskare på Gillbergcentrum i Göteborg. Är ledamot i Skolväsendets Överklagandenämnd och tar del av många brister inom dagens skola. Intressen: Skolfrågor, sambandet Hjärnans utveckling och läroplanens kunskapskrav, internationella frågor kring barnkonventionens tillämpning och mycket annat kring npf-frågor.

Suppleant:

Jessica Stigsdotter Axberg:

Jessica är ordförande i Attention Håbo. Har varit egenföretagare större delen av livet. Har egen adhd och flera personer med NPF i sin direkta närhet. Art Director, har typografutbildning och psykosyntesutbildning Under cirka två år under pandemin, arbetade hon med ungdomar med NPF med bland annat arbetsträning och annat. Är en uppskattad och van utbildare och föreläsare som utbildar personal runt om i landet. Intressen: Arbete och frågor kring skola – unga – vuxna – arbetsliv, transgenderfrågor, suicidprevention och familjefrågor.