Välkommen på samtalsledarutbildning – på tre regionala platser i Sverige

Här kommer en möjlighet för dig som är engagerad lokalt i någon av våra lokala föreningar att gå en heldagskurs för samtalsledare gratis. Oavsett om du tidigare lett samtalsgrupper, medlemsträffar, cafékvällar eller liknande eller om du är helt ny och nyfiken på att leda en grupp med likasinnade på plats i din lokala förening så är du välkommen att anmäla dig. Det finns begränsat antal platser per tillfälle (12 st). I första hand riktar sig utbildningen till er som leder eller vill leda samtalsgrupper för anhöriga men även andra målgrupper är välkomna.

Förbundet bjuder på fika och lunch under dagen men tanken med att det ligger regionalt är att du ska kunna ta dig dit och hem över dagen. Du står själv för resan dit och hem eller undersöker möjligheten om din lokala Attentionförening kan sponsra dina resekostnader. Förutsatt att vi erhåller bidrag även nästa år kommer dessa kurser även att erbjudas i fler regioner 2021.

Kursinnehåll

Under dagen kommer vi att gå igenom grunderna i hur man leder samtal i grupper, olika knep, utmaningar och lite metoder. Hur skapar man trygghet, närvaro och utrymme för alla att få ta plats. Du kommer att få chans att öva och diskutera med dina kurskamrater. Målet är att du ska känna dig trygg och peppad att antingen jobba vidare med de samtalsgrupper du redan har eller starta upp något nytt.

Tillfällen

Mer information och adress till kurslokalen skickas ut till den som anmält sig och fått plats på kursen.

Varmt välkomna!

 

 


Dela detta: