Unga vuxna

Unga vuxna

Unga vuxna-projektet bedrevs 2011-2014 och finansierades av Arvsfonden. Målgruppen var unga vuxna 18-30 år med ADHD.

Syfte och mål

Unga vuxna-projektet vände sig till unga vuxna med ADHD. I projektet har vi jobbat för att sprida tips och strategier för en bättre fungerande vardag och för att låta personer bakom diagnosen komma till tals.

Syftet och målet med projektet var att öka medvetenheten och kunskapen kring hur funktionsnedsättningen påverkar 18-30-åringar och vilka tips som gör det enklare.  Målgrupp var unga vuxna med ADHD, men även anhöriga och personer som arbetar med att stödja målgruppen.

Ta del av projektets material

Inom projektet har vi tagit fram ett par filmer ”Jag har ADHD” och ”Mitt liv med ADHD” där unga vuxna med ADHD delar med sig av sina erfarenheter av diagnosen. Filmerna finns på vår youtube-kanal AttentionPlay.

Unga vuxna-projektet tog fram boken ”Det finns alltid ett sätt. Lösningsfokus och ADHD” med porträtt av unga vuxna med ADHD samt strategier och tips för områden som hälsa, relationer, arbete, ekonomi och fritid. Till boken finns det även ett studiecirkelmaterial som kan användas för diskussion och samtal på träffar i Attentions föreningar eller andra sammanhang. Boken finns även sol talbok på Legimus.

En del av bokens innehåll finns att läsa på Attentions webbsida “Vi har NPF” och “Tips i vardagen”.


Dela detta: