Många personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) gillar att på ett eller annat sätt vara kreativa. När det talande ordet är svårt, kan det vara enklare att rita eller måla. När tankarna snurrar på många spår samtidigt kan det vara skönt att gå helt in i ett handarbete, ett hantverk eller som skådespelare i en teaterpjäs. Under Attentions temavecka vill vi uppmuntra och inspirera fler att hitta just sin uttrycksform som de mår bra och kan finna kraft och återhämtning i.

Vi kommer under veckan dela med oss av berättelser om personer som hittat just sin kreativa aktivitet och prata om vad den betyder för dem. Vi träffar bildkonstnären Marianne Fogelberg, illustratören Nathalie Ruejas Jonsson och skådespelaren Alexander Lindman. Vi får också höra mer om hur man i Sollefteå gjort sitt bibliotek mer NPF-vänligt.

Kreativa aktiviteter i föreningarna

På slutet av veckan har vi bjudit in till populär stickträff och så kommer vi lyfta fram ett gott exempel från Attention Skaraborg som startat kreativa föräldrarträffar.

Alla våra artiklar delas i våra social medier och samlas upp på vår kampanjsida.