Till anställda med NPF

Att kombinera arbetsliv och NPF kan vara en utmaning. Det gäller att hitta rätt arbetsplats med kunskap, förståelse och respekt. Det gäller att man får rätt förutsättningar och en gynnsam arbetsmiljö för att kunna prestera bra.

Klicka på knappen nedan om du vill ta del av personliga berättelser, tips & annan information som vi hoppas kunna vara till hjälp vare sig du söker  – eller redan har en anställning.

– Mitt problem har aldrig legat i att utföra arbetsuppgifterna, utan i själva kommunikationen. Att människor har blivit besvärade av mitt raka sätt eller att de behövt mer av ”duttande”. 

IT-chefen Lotta med Asperger

Till arbetsgivarna

Att anställa någon med NPF kan initialt kännas som en alltför stor utmaning. Inledningsvis kan det innebära lite mer arbete och en pågående dialog, men det kan det helt klart vara värt. Många personer med NPF är lojala, arbetsamma, smarta och tänker utanför boxen.

Klicka på knappen nedan om du vill lära dig mer om NPF och hur du rent konkret kan stödja anställda med NPF. Ditt stöd och bemötande gör stor skillnad och kan vara avgörande.

– Jag ser inte anpassningar till de anställda som en begränsning. Tvärtom. Om jag kan anpassa arbets­villkoren för mina anställda så att de fungerar bättre, blir verksamheten bättre och de vill jobba kvar.

Caroline Forsberg, Norra Stockholms hundcenter