Attention vet att behovet av stöd är otroligt stort. Vi tar därför hjälp av våra ideella krafter och samarbetar med vår lokalförening Attention Stockholm för att kunna fortsätta erbjuda vår anhörigtelefon. Nedan kan du läsa mer om vår den samt andra stödinstanser som finns i samhället.

Attentions anhörigtelefon

Till vår anhörigtelefon kan du som anhörig ringa och prata om det som är angeläget för just dig i den situationen du befinner dig. Telefonlinjen bemannas av personer med kunskap inom NPF och som även har egen erfarenhet av att vara anhöriga. Vi är ingen profession men försöker svara, hjälpa och hänvisa så gott vi kan. 

Eftersom anhörigtelefonen hålls öppen med hjälp av våra ideella krafter från lokalföreningen i Stockholm kan tiderna variera lite. Vi kommer löpande att lägga upp tider för resten av året på denna sida. Varje samtal begränsas alltid till 30 minuter så ett tips är att du förberett ditt samtal så att du kan lyfta fram det som är viktigast för dig att prata om.

Anhörigtelefonen är öppen för alla men vi prioriterar våra egna medlemmar i första hand. 
Information om hur du blir medlem och vad som ingår hittar du här https://attention.se/bli-medlem/

Öppen tid: Här kan du ringa in när som helst under den öppna telefontiden, telefonnumret som gäller är 076-721 23 13. Är det upptaget eller ingen som svarar så är det samtal före och du får prova igen om en stund. Lämna inga meddelanden på telefonsvararen. 

Bokad tid: Klicka på denna länk för att boka en särskild tid de erbjudna datumen. Det är först till kvarn som gäller och vi vet att tiderna brukar gå åt fort. När du gjort dina val behöver du invänta bekräftelse från oss gällande vilken tid vi kommer att ringa upp. Har vi ingen möjlighet att erbjuda dig de tider du önskat meddelar vi detta snarast.

Telefonnummer för öppen tid: 076-721 23 13

Vecka 41
Fredag 15 oktober kl. 12.00-14.00 (öppen)

Vecka 42
Måndag 18 oktober kl. 14.30-16.30 (öppen)
Fredag 22 oktober kl. 13.00-15.00 (bokade samtal)

Vecka 43
Onsdag 27 oktober kl. 14.00-16.00 (öppen)
Torsdag 28 oktober kl. 14.30-16.30 (bokade samtal)

Vecka 45
Tisdag 9 november kl. 14.30-16.30 (bokade samtal)
Fredag 12 november kl. 13.00-15.00 (öppen)


 

Andra stödinstanser

Du kan också kontakta en av våra lokala föreningar för att få info eller läsa mer på vår sida om råd och stöd till anhöriga.

Det finns också flera hjälplinjer och andra sajter vi gärna hänvisar vidare till för mer kunskap och stöd:

Jourhavande medmänniska
jourhavande-medmanniska.com

SKR:s stödlista
www.uppdragpsykiskhalsa.se/verktyg-stod-och-metoder/stodlista-psykisk-halsa-i-kristid

MIND – för psykisk hälsa
mind.se

Skolverket
skolverket.se
Upplysningstjänst och växel: 08-527 332 00

Funktionrättsguiden
guide.funktionsrattskonventionen.se
När du vill veta mer om rättigheter, stöd, myndighetsbeslut och hur du överklagar dem.

Specialpedagogiska skolmyndigheten
spsm.se/fraga-en-radgivare
Främst för dig som arbetar inom utbildning. På sidan finns också en avdelning där du kan läsa redan besvarade frågor och svar om specialpedagogiska hjälpmedel.