Onsdagen den 24:e maj bjöd Attentions projekt Äldrelyftet in till en avslutande konferens på Kristinehovs Malmgård. Ett 60-tal gäster som på ett eller annat sätt medverkat i projektet deltog. Det var ett späckat program som bestod av projektdragning, panelsamtal och musikunderhållning. Mellan scenframträdanden så gavs det utrymme för kära återseenden och goda samtal ute i försommarsolen.  

Tre hektiska och innehållsrika projektår har passerat och äldre med NPF är betydligt mer aktuellt område än innan projektets start. I sin inledning pratade projektledaren Annika von Schmalensée om alla värdefulla människor hon mött inom projektet och hur hon tillsammans med de äldre och professionen stakat ut projektets väg. Många äldre som deltagit inom projektet vittnade om hur betydelsefullt det här projektet och medföljande gemenskap har kommit att bli för dem. Äntligen har de vågat kliva fram och tillsammans med andra bearbeta sin livsresa som påverkats av sin NPF.

Äldre & NPF kommer fortsätta vara en aktuell fråga

Projektet har verkligen varit en katalysator och fått igång samtalet om äldre och NPF på allvar, i samhället i stort såväl som inom Attention. Attentions vice ordförande Eric Donell var på plats och underströk att frågan måste leva vidare och berättade att ett förslag till Äldreplattform tagits fram och antagits på förbundsstämman tidigare i maj.

Allt material och filmer som tagits fram under projektet och särskilt under kampanjen ”Tänk om” kommer finnas på Attentions webbsida: www.attention.se/aldre. Många av våra lokalföreningar kommer fortsätta samla äldre med NPF via skrivarcirklar, samtalsträffar och cafékvällar.