Är du vår nya kollega? Attention söker en relationell projektledare för att driva vårt nya spännande projekt med fokus på förskolan. Projektet “Förskolelyftet” riktar sig till barn, föräldrar och personal inom förskolan i syfte att utveckla metoder och sprida kunskap kring hur man i ett tidigt skede kan fånga upp och stötta barn och föräldrar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Behovet av denna typ av kunskap och metoder är stort inom förskolan, det vill Förskolelyftet ändra på. Projektet kommer bedrivas på tre förskolor i Stockholm och har en treårig finansiering från Allmänna arvsfonden. Tjänsten är därför en projektanställning som löper över denna tidsperiod med start under hösten 2023. 

Om tjänsten
Som projektledare för Förskolelyftet kommer du vara ansvarig för att planera, leda, genomföra och utvärdera projektet från början till slut. Du ansvarar också för projektets budget samt återrapportering till finansiären. Initialt kommer du till stor del befinna dig ute på de tre förskolorna och jobba nära barn, föräldrar och personal. Över tid kommer mer fokus bli på att sprida projektets resultat i form av metoder och kunskap mot förskolor, föräldrar och Attentions medlemmar. Detta gör du genom att nätverka med relevanta parter eller anordna seminarier och event där du håller workshops eller presentationer. Under projektets gång kommer du ha internt stöd av en kommunikatör och en verksamhetsutvecklare. Vidare kommer du vara den självklara kontaktpunkten gentemot förskolor, experter och andra partnerskap.

Du rapporterar till kanslichefen och jobbar tätt med hela kansliet som i dagsläget består av 15 medarbetare. Attention håller till på kontorshotellet The Park på Södermalm, nära både tunnelbana och pendeltåg.    

Om dig 
Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning eller verksamhetsutveckling och som på något sätt under arbetslivet förvärvat ett tydligt barnperspektiv. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och har erfarenhet av att hålla presentationer för grupper. Vi ser framför oss att du har en relevant utbildningsbakgrund samt kunskap om föreningsliv och den ideella sektorn. Har du tidigare arbetat inom förskola eller en annan barnrättsorganisation ser vi det som starkt meriterande, det är dock inget krav.  

För att vara en framgångsrik projektledare hos Attention behöver du vara nyfiken, prestigelös och ha ett starkt självledarskap. Du trivs i en utåtriktad roll och bygger naturligt relationer i ditt arbetsutövande. Vi ser framför oss att du är trygg i dig själv och självklart delar du Attentions värderingar. 

Attention som arbetsplats 
Hos oss bidrar du till att skapa en bättre värld för personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning samt att denna målgrupp får det stöd de behöver. Vi erbjuder dig stor frihet under ansvar inom en organisation med snabba beslutsvägar som just nu befinner sig i en tillväxtfas. Vår arbetsplats genomsyras av engagemang där vi värdesätter samarbete, inkludering och gemenskap. 

Tjänsten är en treårig projektanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning. 

I denna rekrytering samarbetar vi med Signera Rekrytering.

Läs mer om tjänsten och ansök här