Varmt välkommen att delta på Attentions webbinarium om skolan! Allt för många elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) mår dåligt och många hamnar i problematisk skolfrånvaro. Hur påverkas barnen av sin skolsituation? Och vad kan vi göra för att förbättra för dessa elever? Det är frågor som vi kommer att ta upp under webbinariet.

DATUM: 20 september
TID: 12.00-13.00
KOSTNAD: Kostnadsfritt
ANMÄLAN: Webbinariet livestreamas här
Webbinariet livestreamas via Attentions youtube-kanal Attention Play och det är möjligt att ta del av det i efterhand.

Attentions nya skolrapport

På webbinariet presenterar vi resultatet från vår senaste rapport ”Skrämmande stor okunskap. Inte bara om NPF utan också om skolans skyldigheter”, som är baserad på enkätsvar från 2 700 vårdnadshavare till barn med NPF. Rapporten lanseras den 14 september.

Utifrån resultatet i rapporten samtalar sedan Attention med en sakkunnig från Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) och två aktiva skolpolitiker kring det som presenteras och vad som kan göras för att få en skola som ger alla elever förutsättningar att lyckas.

Medverkande

Anki Sandberg, ordförande Riksförbundet Attention
Danijel Lukic, NPF-samordnare på SPSM
Eva Eriksson (S), ordf. utbildningsnämnden Solna
Andrea Hedin (M), oppositionsborgarråd Stockholms stad
Elin Pietras, Riksförbundet Attention

Ta del av rapporten här

Foto: Adobe Stock