Nu lanserar Riksförbundet Attention hemsidan Attention Ung. Sidan vänder sig till ungdomar och unga vuxna som vill lära sig mer om NPF-diagnoser, hitta strategier och få bättre koll på samhällets stöd och vilka rättigheter de har. 

Arbetet med hemsidan påbörjades inom ramen för det arvsfondsfinansierade projektet Ung dialog och har fortsatt in i Attentions nya ungdomssatsning Attention Ung. Hemsidans layout, teman och innehåll har tagits fram i delaktighet med unga från exempelvis Ung dialogs expertgrupp, fokusgrupper och i workshops 

Hemsidan bygger på fyra olika teman: Fatta diagnoserna adhd, autism, Tourettes syndrom och Språkstörning, Få livet att funka med hjälp av strategier, Stöd och rättigheter i samhället och en självstärkande del om att få Vara den man är. Den har ett varierat innehåll av texter, filmer, tips och olika test.

– Vi vill och hoppas att unga med NPF-diagnoser ska känna att det här är en hemsida för dom. Att de hittar kunskap, kraft och gemenskap genom att ta del av texter och filmer om, av och med unga själva. Och att de kan känna att de inte är ensamma och att de är okej som de är, säger Fanny Eklund, tidigare projektledare för Ung dialog och en av de som tagit fram hemsidan. 

På hemsidan kan man läsa om Attentions nya ungdomssatsning Attention Ung och anmäla sitt intresse för medlemskap. Vi frågade projektledare Sandra Sundström om vad Attention Ung är. 

Attention Ung är ett projekt som finansieras av MUCF och som syftar till att organisera unga med NPF som vill engagera sig och hitta gemenskap. Vi vill skapa ett sammanhang där unga med NPF kan hitta gemenskap och påverka i frågor som de tycker är viktiga. Hemsidan är en del av denna satsning och vi kommer fortsätta utveckla den tillsammans med ungdomarna i projektet. 

Hur kan man bli medlem i Attention Ung? 
Just det här med medlemskap är något vi jobbar med, men om man är intresserad av att engagera sig eller bli medlem så kan man antingen göra en intresseanmälan via hemsidan eller kontakta mig Sandra på sandra.sundstrom@attention.se

Läs mer om Attentions Ungdomsprojekt här.

Hemsidan är finansierad av MUCF, förutom filmerna som är finansierade av Allmänna arvsfonden.