Den 6 mars bjuder Attention in till ett webbinarium med fokus på anhöriga. Att vara anhörig till någon med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) kan innebära såväl mycket glädje men också många utmaningar.

Attention vill under webbinariet belysa den utsatta situation som många anhöriga till personer med NPF har. Vi presenterar resultatet av vår nyligen avslutade enkätrapport om anhörigskap. Vi lyfter aspekter i anhörigskapet kopplat till psykisk och fysisk hälsa, arbete, ekonomi och möjlighet till ett eget socialt liv. Vi lyfter de stora utmaningarna och hur situationen ser ut för många idag, men också vad de själva önskar för stöd i sitt anhörigskap. Rapporten presenteras av Fanny Eklund, verksamhetsutvecklare anhörigstöd.

Deltar i webbinariet gör också Ingrid Lindholm från Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) som delar med sig av erfarenheter från Nka och får möjlighet att kommentera vår kommande rapport.

Vi avslutar webbinariet med ett panelsamtal mellan Attentions ordförande Anki Sandberg, Riksdagsledamot Malin Höglund (M) och Social- och trygghetsborgarråd Stockholm stad Alexander Ojanne (S).

Moderator under webbinariet är Matilda Berglund Calais, intressepolitisk utredare.
Varmt välkommen!

Dag: onsdagen 6/3
Tid: kl. 12.00–12.50
Plats: Attentions youtube-kanal
Länk till webbinariet: https://youtube.com/live/UTojsO2vwxg?feature=share
Du behöver inte anmäla ditt deltagande i förväg.

Det kommer gå att ta del av webbinariet i efterhand på Attentions YouTube-kanal Attention Play.

Ta del av inbjudan här