I helgen var Attention på plats på Liberalernas riksmöte och väckte opinion för NPF-frågor hos politiker både på nationell och regional nivå. 

Det var runt 500 politiker samlade i Karlstad för Liberalernas riksmöte. Attention hade både inplanerade och spontana samtal med ministrar, partiledare, riksdagsledamöter och politiker från kommuner och regioner. På plats fanns också representanter från Attentions lokalförening i Värmland. 

Vi passade bland annat på att lyfta vår färska anhörigrapport och prata om den ohållbara situationen för anhöriga till personer med NPF. Med Johan Pehrson, arbetsmarknadsminister och Liberalernas partiledare, pratade vi om vikten av en mer öppen och flexibel arbetsmarknad och möjligheter till stöd genom hela arbetslivet.

– Vi upplever att det finns ett stort intresse för våra frågor. Nu jobbar vi vidare med möten och kontakter i riksdag och departement och fortsätter på det sättet arbetet med att driva på politiker på alla nivåer för ett fungerande liv för alla med NPF, säger Matilda Berglund Calais, intressepolitisk utredare. 

Liberalernas partiledare Johan Pehrson och Matilda Berglund Calais, intressepolitisk utredare på Riksförbundet Attention.