Den 16-18/4 deltar Attention på SETT-mässan i Kista. Vi är där och föreläser och finns med i montern med vår företagspartner AJ produkter.

SETT – Scandinavian Education Technology Transformation – är en mötesplats inom innovativt och lärande, från förskola till gymnasieskola. SETT har fokus på det senaste inom pedagogik samt utveckling. Förutom att Attention finns på plats i AJ:s monter, så föreläser Jenny Kindgren från Attention Utbildning. Vi träffade henne och ställde lite frågor inför föreläsningen:

Hallå där Jenny varför är SETT en bra mässa för Attention att vara på?

– SETT mässan når många som arbetar inom skolan, både lärare, pedagoger och skolledare. Eftersom skolan är ett av Attentions viktigaste områden att nå med mer kunskap till gällande NPF är det ett bra forum för oss.

Hur ser vårt samarbete med AJ ut på plats?

– AJ Produkter är en företagspartner till Attention och de har en fin monter på plats där de visar möbler och möbleringsförslag för förskola, grundskola och gymnasium. Fokus i deras monter är just hur skolans miljö kan bli tillgänglig för alla. Attention har personal i montern för att kunna svara på frågor kring NPF och hur man kan tänka kring bra lärmiljöer ur ett NPF perspektiv i skolan. Vi kommer även tillsamman med AJ att hålla två föreläsningar.

Vad ska du föreläsa om?

– Föreläsningarna heter “Inkluderande utbildningsmiljöer: Så använder du möblering för att stötta NPF-elever”och vi kommer att få se flera exempel på NPF anpassade klassrum som AJ tagit fram. Utifrån dessa exempel/ritningar kommer jag att berätta om varför de är bra för just elever med nedsatt kognitiv förmåga såsom NPF. 

Vad är dina förväntningar på mässdagarna?

– Jag var med även förra året och hade så många och otroligt inspirerande samtal med många lärare, elevhälsoteam och skolledare så jag ser fram emot att få ha liknande samtal även i år. Sen gläder jag mig naturligtvis mycket åt att få arbeta nära den härliga personalen hos AJ som verkligen välkomnar en i teamet!