I helgen var Riksförbundet Attention på plats på KD-dagarna i Västerås för att diskutera NPF-frågor med KD-politiker från hela landet. Det var händelserika dagar med många givande samtal med kommun- och regionpolitiker från hela landet så väl som riksdagspolitiker. Vi fick också en pratstund både med Socialminister Jacob Forssmed och Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson. 

Vi pratade om situationen i psykiatrin, det tuffa anhörigskapet och det stöd som både anhöriga och närstående måste få från samhället. Självklart pratade vi också om tidiga insatser som måste starta redan från förskolan.

-Det var mycket glädjande att mötas av ett så stort intresse för våra frågor och en stor önskan att få veta mer om möjliga lösningar säger ordförande Anki Sandberg. Extra roligt var förstås att ett deras seminarium under dag två handlade om utmaningar inom vården för unga med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, där också socialminister Jacob Forssmed var en av paneldeltagarna.

Socialminister Jacob Forssmed under ett seminarium om vård för barn och unga med NPF.
Jacob Forssmed, och Attentions förbundsordförande Anki Sandberg.