Riksförbundet Attentions arvsfondsprojekt Ung Dialog bjuder in till webbinarium om barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) i samhällsvården.

Fredagen den 16 april sänder vi ett kostnadsfritt webbinarium med temat är “Hur kan vi arbeta för placerade barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) ska få det bättre?”

Vill du veta mer om vad barn och unga med NPF i samhällsvården behöver? När fungerar det bra och vad finns det för utmaningar? Och hur tycker barnen själva att vi ska arbeta för att göra det bättre?  

 Under detta digitala webbinarium presenterar Riksförbundet Attentions projekt Ung dialog deras färska rapport ”Var ska jag hamna?” – med 100 röster från placerade barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Utifrån de ungas egna erfarenheter kommer vi gå in på när det fungerar och när det inte fungerar i samhällsvården. Under webbinariet kommer även en ungdom med NPF berätta om sina erfarenheter från samhällsvården. Gösta Liljeholm, psykolog och VD för WeMind HVB kommer ge en avslutande reflektion och öppna upp för diskussion om hur vi kan jobba vidare.

När: Fredagen den 16 april 2021. Kl. 08.30-09.30
Anmälan: Via formuläret här

Ur Innehållet:

  • Inledning. Bakgrunden och fakta om projektet Ung dialog. Hur ser överrepresentationen av NPF ut? Hur arbetar Ung dialog för att göra det bättre för målgruppen?
  • Presentation av rapporten ”Var ska jag hamna?”. Vad finns det för problem? Vilka konsekvenser leder det till? När fungerar det? 
  • Ungdom med NPF som har varit placerad berättar om sina erfarenheter från samhällsvården.
  • Gösta Liljeholm, psykolog och VD för WeMind HVB – Reflektion och hur vi ska jobba vidare?

Webbinariet pågår i 50 minuter och de sista 10 minuterna är avsatta för diskussion och frågestund.
Webbinariet hålls på webben och är kostnadsfritt. För att delta behöver du en dator och tillgång till internetanslutning. När webbinariet närmar sig får du en bekräftelse och en direktlänk till Teams sänds. 

INBJUDAN WEBBINARIUM