Film – Föräldrar till barn med problematisk skolfrånvaro

I den här filmen får vi träffa Robert, Lotta och Lina som alla är föräldrar till barn som befinner sig eller har befunnit sig i problematisk skolfrånvaro. De berättar bl. a om hur det är slitas mellan barnets mående och skolplikten.


FÖRÄLDRABERÄTTELSER

Sjubarnspappan Per kämpar mot kommunen

Per har dokumenterat kommunens brister sedan 2015. Nu hoppas han att DO – Diskrimineringsombudsmannen driver ärendet: – Våra barn slussas […]
Läs mer 

”Jag vet inte heller vad jag ska göra och jag är barnpsykiatriker”

Problematisk skolfrånvaro kan drabba vilken familj som helst oavsett föräldrastil och kunskapsnivå. Det vet Eva som är barnpsykiater och mamma till Stella som inte gått i skolan på tre år.
Läs mer 

Flyttade 100 mil för att rädda livet på Elsa 

2018 mådde Elsa, då 13 år, riktigt, riktigt dåligt. Hon hade konstanta självmordstankar och panikångestattacker. Skolan i Krokom kunde inte ge henne det stöd hon behövde och det fanns ingen resursskola i närområdet. Mamma Lina förstod allvaret och fattade motvilligt beslutet att rycka upp livet i Krokom
Läs mer 

FÖRELÄSNINGAR & WEBBINARIUM

Kommunikationen med skolan

Den här föresläsningen med Therese Allvar från psykologpartners handlar om kommunikationen mellan skolan och vårdnadshavarna.

Hur kan man få skolan att fungera?

Den här föreläsningen handlar om att hitta den svåra balansen mellan att lyssna in barnets mående och att förhålla sig till skolans påtryckningar och skolplikten. Föreläsare är Jenny Kindgren.