I Attentions lokalföreningar erbjuds ofta möjligheter att delta i olika gruppträffar där man träffar andra individer och familjer med NPF. På den här sidan samlar vi innehåll som vi hoppas kunna göra gruppträffarna ännu bättre och enklare att genomföra.

Anordna en bokcirkel i föreningen

 Ett sätt att gemensamt lära sig och reflektera över NPF och vad en NPF-diagnos kan innebära är genom litteraturen. Att sedan diskutera böckerna man läst med andra i en bokcirkel kan ge ytterligare perspektiv och känsla av sammanhang. 

Läs skrift om att starta en bokcirkel.

Vill du leda skrivarkurs för äldre personer med NPF?  

Många har önskat ett forum där de kan få skriva sin livsberättelse. Vart projekt Äldrelyftet har därför valt att under 2023 starta upp en kurs för personer i lokalföreningarna som i sin tur vill leda kurser i läkande skrivande. 

Prestation och skrivregler lämnas åt sidan. Du skriver för dig själv, ingen annan. Efter kursen ger du skrivandet till andra, i rollen som vägledare. Du genomgår samma skrivövningar som du själv kommer att vägleda. Läkande skrivandet är ett verktyg för känslohantering och självomsorg, som för många ger känslan av återupprättelse och försoning.

Är du intresserad och vill veta mer?
Kontakta: caroline@textformedlingen.se